Senior Projectleider Voedselauthenticiteit

logo-in-vierkant-2-wageningen

Een commerciële en inhoudelijke uitdaging als projectleider voedselauthenticiteit bij De Marktleider in kennis op het gebied van voedselfraude

Locatie: Landelijk, waarvan 2 dagen Wageningen

Over het RIKILT Wageningen UR
RIKILT Wageningen University & Research is een expertisecentrum en crisisorganisatie voor de overheid op het gebied van analytisch (bio)chemisch onderzoek ten behoeve van voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Voor vrijwel alle wettelijk gereguleerde stofgroepen is RIKILT Nationaal Referentie Laboratorium. Ook is RIKILT als sinds haar oprichting het forensisch laboratorium onder andere in het kader van de opsporing van voedselfraude. Het onderzoek wordt uitgevoerd met name voor de (Nederlandse) overheid en in EU verband (H2020, EFSA, CEN). Meer informatie over RIKILT is te vinden via www.WUR.nl/rikilt.

Wat ga je doen als projectleider voedselauthenticiteit
Een ervaren projectleider voedselauthenticiteit(/voedselfraude) die zelfstandig projecten initieert (acquireert), creatieve ideeën heeft voor uitbreiding van de markt, projecten efficiënt leidt binnen een team bij RIKILT Wageningen UR, en uiteindelijk als expert terugkoppelt naar de klant. Het team binnen de expertisegroep Authenticiteit & Nutriënten is gespecialiseerd in toegepast onderzoek en analyses op het gebied van de authenticiteit van en fraude met voedingsmiddelen, diervoeders en mest. Zij ontwikkelen geavanceerde analytische methoden om de authenticiteit van producten vast te stellen met behulp van de laatste analytische en statistische technieken en passen die ook toe voor de Nederlandse overheid, (inter)nationaal bedrijfsleven, NGOs, etc. Het betreft brede screenings- en bevestigingsmethoden in het laboratorium maar ook draagbare applicaties voor in het veld. Het team bestaat uit ca. 25 onderzoekers, analisten, promovendi en studenten. Samenwerking met andere onderdelen van RIKILT o.a. voor het ontwikkelen en gebruik van DNA technieken en keten-risicoanalyses is een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat heb je nodig als senior projectleider
• Academische opleiding: food science of analytische chemie
• Enkele jaren relevante ervaring met projectmanagement
• Aantoonbare ervaring met project acquisitie/initiatie
• Een projectleider die is gericht op samenwerking, inhoud en (financieel) resultaat
• Kennis van de analyse van agrarische producten en multivariate technieken
• Goede netwerker die met enthousiasme frequent internationale en nationale congressen, netwerkbijeenkomsten, etc., bezoekt
• Ervaring met verschillende categorieën opdrachtgevers/fondsverstrekkers zoals overheid, bedrijfsleven, fondsen, NGOs, etc.

Het aanbod
Een uitdagende en gevarieerde functie in een enthousiaste groep, met een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket. RIKILT biedt als werkgever ook diverse opleidings- en professionaliseringsmogelijkheden en investeert graag in haar medewerkers.

Wil je meer informatie over deze positie?
RIKILT heeft de werving & selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan nomilk2day headhunters. Wij gaan graag met je in gesprek om je meer te vertellen over deze uitdagende functie, de cultuur en visie van RIKILT Wageningen UR en de mensen die hier werkzaam zijn. Bel vrijblijvend eens om van gedachten te wisselen met Eldert Wijkstra, Headhunter bij nomilk2day, 06-51181177. Wil je direct solliciteren, stuur dan je cv en motivatie naar eldert@nomilk2day.nl.