Sales Manager B2B

speerstra_400x400

Passie voor de veehouderij, ondernemende persoonlijkheid en in staat om ontwikkelingen in de markt om te zetten naar commercieel succes? Word onderdeel van het familiebedrijf Speerstra en vermarkt hoogwaardige producten binnen de mengvoederindustrie. Solliciteer direct via Nomilk2day!

Locatie: Eesterga (2-3 dagen) + 50 % in het veld

Opdrachtgever
Speerstra Feed Ingredients BV is een internationale handelsonderneming die zich sinds 1996 richt op het vermarkten van hoogwaardige veevoederadditieven en grondstoffen.

Het bedrijf levert hoogwaardige producten voor rundvee, varkens, pluimvee, geiten, schapen, paarden en huisdieren. Samen met afnemers, leveranciers en onderzoeksinstituten worden innovatieve productconcepten gelanceerd. Speerstra levert met haar team een bijdrage aan gezond vee en een beter rendement voor de veehouders.
Om haar doelen te realiseren, werkt Speerstra Feed Ingredients BV alleen samen met betrouwbare leveranciers waarvan de productwerking is bewezen met onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Er wordt o.a. gewerkt met: Diamond V mills, Balchem, Berg & Schmidt, A proteins en Borregaard.

Speerstra Feed Ingredients levert in de internationale markt producten aan:
*   Mengvoederfabrikanten
*   Premixfabrikanten
*   Fouragehandel

Vanuit een schitterende boerderij in het Friese Eesterga werkt een zeer betrokken, betrouwbaar en gemotiveerd team vanuit de inhoudelijke onderbouwing van de producten aan een zeer professionele afzet in de agrarische markt. In totaal werken er 9 personen bij Speerstra Feed Ingredients BV.
Binnen Speerstra Feed Ingredients geniet je veel vrijheid van handelen en krijg je de ruimte om nieuwe kansen in de markt met 2 handen aan te grijpen.

Functie
In de functie van Salesmanager ga je het team versterken op het commerciële vlak. Je focus ligt op het varkens en pluimvee segment. Na een gedegen inwerktraject en vanuit inhoudelijke begeleiding van collega’s en leveranciers word jij het gezicht en de sparringpartner in de mengvoederindustrie voor het portfolio van Speerstra.

Je doelen:

 • Langdurige relaties opbouwen met klanten;
 • Kennis overdragen in de markt en adviezen uitbrengen voor de lange termijn;
 • Specialist zijn als het gaat over mengvoer, ingrediënten en grondstoffen;
 • Begeleiden en coördineren van testen in de praktijk;
 • De naam van flexibele en betrouwbare partner waarmaken.

Om goede invulling te geven aan deze functie heb je ‘gevoel voor het boerenleven’. Je contacten in de markt zullen business to business zijn maar je snapt goed wat het effect voor de boeren is. Je begrijpt en spreekt de taal van nutritionisten en kunt duidelijk uitleggen wat de ‘added value’ van Speerstra producten zijn. Je bent in staat om de decision making unit van je klanten te doorgronden en op een tactische manier te bespelen.

Profiel 

 • Een Hbo of Wo afgeronde opleiding in een agrarische richting;
 • Commerciële, klantgerichte instelling en ervaring met salestrajecten;
 • Passie voor de agrarische sector en affiniteit met het ‘boerenleven’
 • Een zelfstandige en ondernemende werk-mentaliteit;
 • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal;
 • Een nieuwsgierigheid naar de nutritionele werking van de producten;
 • Bij voorkeur heb je kennis van de pluimvee en de varkens markt, of je bent bereid om je hierin te verdiepen;
 • Spreken en begrijpen van de Friese taal is een grote pré.

Aanbod
Werken bij Speerstra Feed Ingredients betekent werken in een omgeving waar ondernemen wordt gewaardeerd en beloond. Er is ruimte voor een goede werk- privé balans en samen met het team worden de dagelijks de schouders er onder gezet om op een plezierige manier resultaten te boeken.

Solliciteren
Wij gaan graag met jou in gesprek om meer te vertellen over deze mooie positie, de cultuur, visie van Speerstra en de mensen die hier werkzaam zijn. Bel vrijblijvend eens met Albert-Mark Nagel, 06-29239136 of Eldert Wijkstra, 0651181177 om van gedachten te wisselen over deze uitdagende positie. Wil jij direct solliciteren? Stuur dan je cv en motivatie naar eldert@nomilk2day.nl