Logistiek Manager

combi_logo_Reuling_RVG

Ben jij de ervaren logistiek manager die het professionaliseren en optimaliseren van de logistiek van verschillende bedrijven, in Nederland en Duitsland, als een uitdaging ziet?

Locatie: Kantoor Wehl , Gld ( in beperkte mate in Ennigerloh, Duitsland)

Opdrachtgever
Reuling Intervar is een krachtig familiebedrijf in het Gelderse Wehl dat gespecialiseerd is in het tot waarde brengen van biggen, vleesvarkens en zeugen. Het bedrijf is in 1910 opgericht en inmiddels staat de derde generatie van de familie Reuling aan het roer. Sinds een aantal  jaren is er een samenwerking  met  de Duitse bedrijf  Raiffeisen Viehvermarktung GmbH (RVG) in Ennigerloh. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat Reuling Intervar  ook in Duitsland een stevige marktpositie heeft opgebouwd. Reuling Intervar en RVG hebben samengeteld een omzet van ongeveer 460 mln euro en bieden werk aan 110 fte. Reuling Intervar en RVG werken weliswaar  als zelfstandige partijen in de verschillende markten en zijn ook voornemens dit voort te zetten, maar streven naar optimalisatie van onderdelen die zich daarvoor lenen,  zoals logistiek.

De combinatie Reuling Intervar en RVG  is een autonoom groeiend bedrijf, maar men oriënteert zich ook actief op het laten aansluiten van andere bedrijven met gelijkwaardige activiteiten. Reuling Intervar en RVG zijn een essentieel onderdeel van een efficiënte en vitale varkensvleesketen. Enerzijds door hun klanten te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun dieren, anderzijds door continu te werken aan afzetzekerheid en het optimaal tot waarde brengen van biggen, vleesvarkens en slachtzeugen. Het is hun taak om op een open en transparante manier, zoveel mogelijk waarde te creëren voor onze klanten. Zo werken zij samen vol ambitie aan een verdere groei en professionalisering van de varkensvleesketen.

Een hecht en enthousiast team zorgt ervoor dat varkens op de meest efficiënte en optimale wijze op de plaats van bestemming komen. Dat is de plek waar deze dieren het beste tot waarde kunnen worden gebracht. Of het nu een slachterij of een vleesvarkensbedrijf betreft; voor beiden is goed uitgangsmateriaal de basis voor succes. En daar zorgt het team voor; planning, administratie, buitendienst en chauffeurs. Allemaal mensen met hart voor de varkenshouderij, die hun kennis graag inzetten om de varkenshouder verder te helpen. Als handelsbedrijf hechten Reuling Intervar en RVG veel waarde aan professioneel, diervriendelijk transport en maximale hygiëne. Natuurlijk plannen zij het transport zo dat de dieren op tijd worden opgehaald en afgeleverd. Altijd met een optimale overdracht van dierinformatie. Zowel voorwaarts als achterwaarts in de keten. Voor het optimaliseren van de logistieke processen en het leiden van de logistieke organisatie van diermateriaal van beide bedrijven, zoeken Reuling Intervar en RVG een ervaren logistiek manager. Een belangrijke activiteit van de manager zal zijn de logistieke  activiteiten van beide ondernemingen te optimaliseren en daardoor het gewenste kostenniveau te realiseren.

Functie 

 • Leiding geven aan de totale logistiek keten van verschillende bedrijven tezamen: team van ongeveer 45 fte waarvan ongeveer 15 fte “extern” is.
 • Optimaliseren en professionaliseren van de logistieke activiteiten.
 • Sterke sturing op kwaliteit van de logistiek, maar met een absolute focus op het laagste kostenniveau.
 • Rapporterend aan de manager van RVG.

Naast de bovenstaande punten ben je tevens verantwoordelijk voor:

 • Het gehele kostenpakket qua logistiek; goed inzicht presenteren in de gehele logistieke-kosten-keten en de mogelijkheid biedend voor goede (bij)sturing.
 • Het gehele wagenpark (investering, onderhoud en inzet) en alle mensen die betrokken zijn bij de logistiek (chauffeurs, planning, administratie).
 • Correcte planningen van alle vervoersbewegingen van het levende vee, zowel vanuit het oogpunt van de klant[en] als vanuit het oogpunt van regel- en wetgeving.
 • Het bijhouden en implementeren van alle gewenste innovaties/vernieuwingen en wet- en regelgeving op logistiek gebied, met speciale aandacht voor levend vee, i.c. varkens en biggen.

Profiel

 • Ervaring met het opzetten/managen /aansturen van een logistieke organisatie en inzicht in het bundelen van verschillende bedrijven.
 • Kennis van kost-calculatie, planningssystemen en wetgeving rond transport, in zowel Duitsland als Nederland.
 • Ervaring met het sturen op het laagst mogelijke kostenniveau, met behoud van vooraf gestelde kwaliteitsparameters.
 • HBO logistiek.
 • Zeer goede kennis van Duitse taal, zowel gesproken als in geschrift.
 • Affiniteit met transport van levend vee (wet- en regelgeving).
 • Affiniteit met activiteiten van klanten/varkenshouders en slachterij-partners.

Het bezitten van de volgende competenties is een pré:

 • Leidinggeven (procesmatig denken)
 • Kunnen motiveren en enthousiasmeren
 • Resultaatgerichtheid (plan- en doelmatigheid)
 • Analytisch
 • Ambitieus en kritisch
 • Nauwkeurig/nauwgezet
 • Communicatief vaardig
 • Daadkrachtig (initiatiefrijk)

Aanbod
Een uitdagende functie in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staan. De medewerkers maken het verschil. Daarom investeren Reuling Intervar en RVG  in haar  mensen. Daarnaast een goed salaris, gedegen pensioenregeling en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is voorzien in een gedegen inwerkperiode zowel op de Nederlandse vestiging als op de Duitse vestiging en in beide markten.

Solliciteren
We gaan graag met je in gesprek om meer te vertellen over deze mooie positie, de cultuur, de visie van Reuling Intervar en RVG  en de mensen die hier werkzaam zijn.
Bel vrijblijvend eens om van gedachten te wisselen met Jan Elderink, Associate Partner bij nomilk2day,  06-51597347.  Wil je solliciteren, stuur dan je cv en motivatiebrief naar jan.elderink@nomilk2day.nl.