Commercieel Productmanager

Ben jij in staat om een leidende rol te spelen in het complexe en uitdagende speelveld van ruwvoer? Bij Agrifirm krijg je de kans om samen verandering en vernieuwing te realiseren!

Locatie : Apeldoorn

Opdrachtgever
Agrifirm wil een schakel zijn in het succes van klanten en partners en duurzame waarde genereren voor haar leden. Om deze positie te verwerven, zullen zij zich de komende jaren toeleggen op groei en focus zowel nationaal als internationaal. Synergievoordelen, samenwerking, innovatie en groei; dat zijn de vier strategische pijlers die helpen de doelstellingen te behalen.
Agrifirm Arable Solutions (onderdeel van Agrifirm Group) levert producten, kennis en advies aan boeren en telers in de akker- en tuinbouw. Bij Agrifirm zijn de aangesloten boeren en tuinders de eigenaren van de onderneming. Daarom zijn de belangen van de agrariër leidend in alles wat het bedrijf doet. Zij fungeren als een schakel in het succes. Agrifirm wil in de Nederlandse markt zowel in omzet als imago haar marktpositie versterken door voorop te lopen in kennis en innovatie en door klantgerichte advisering.

Functie
Agrifirm heeft de ambitie om leidend te zijn in alle opzichten binnen de melkveehouderij. Goed ruwvoer is daar een essentieel onderdeel van om uitstekende kwaliteit van melk te produceren. In deze positie verbind je wetenschap met de business en ondernemers (boeren & andere eindgebruikers). Binnen de keten (waaronder loonwerkers) kennis verzamelen, trends volgen en met nieuwe concepten komen die daadwerkelijk het verschil maken voor de klanten van Agrifirm. Diverse onderwerpen zoals duurzaamheid, optimalisatie van de opbrengst en maatschappelijke vraagstukken komen terug. Deze vertaalslag maken naar de adviseurs en de ondernemers is van strategisch belang om de leidende positie van Agrifirm verder uit te bouwen. Je stuurt functioneel het team van ruwvoer-adviseurs aan. Verwachting is dat dit team de komende periode verder zal gaan groeien. Jouw collega’s betrek je bij vraagstukken uit de markt, je geeft training en zorgt dat zij hun functie bij de klant op de best mogelijke manier uit kunnen voeren.

 • Verantwoordelijk voor het marketing- en verkoopplan(meststoffen, zaaizaden en GBM);
 • Nauwe samenwerking met Agrifirm Nutritional Solutions om samen tot beste resultaat komen;
 • Commercieel en resultaatgericht;
 • Strategisch en conceptueel vermogen om innovatief zaken te kunnen ontwikkelen en te lanceren in de markt;
 • Analytisch sterk om zodoende trends en ontwikkelingen te herkennen en hierop te anticiperen;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Teamspeler die mensen kan verbinden;
 • Enthousiaste persoonlijkheid die bijdrage wil leveren aan verdere ontwikkeling om Agrifirm in leidende rol te versterken;
 • Ambitie om verder te ontwikkelen als persoon en in de organisatie.

Profiel

 • Minimaal 5 jaar commerciële ervaring binnen de rundveesector;
 • Bewezen leiderschapskwaliteiten;
 • Ervaring als Marketing Manager of Product Manager;
 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;
 • Kennis van ruwvoer is een pré.

Als Productmanager bij Agrifirm sta je letterlijk en figuurlijk dicht bij de business. De business is kritisch, maar dat ben jij ook. Je kunt vanuit jouw vakgebied collega’s op daadkrachtige wijze motiveren en overtuigen. Door het goede voorbeeld te geven, inspireer je collega’s meer marktgericht te denken. Daarnaast ben je gedreven en heb je impact. Je legt gemakkelijk contact en bent in staat je netwerk te onderhouden en uit te breiden. Je bent ondernemend, zelfstandig en kunt strategisch denken combineren met praktisch bezig zijn.

Aanbod
Een uitdagende functie in een enthousiast en betrokken team waar samenwerking en resultaat centraal staan. De medewerkers maken het verschil. Daarom investeert Agrifirm in haar mensen. Daarnaast een goed salaris, gedegen pensioenregeling, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden via Agrifirm Academy.

Solliciteren
We gaan graag met je in gesprek om meer te vertellen over deze mooie positie, de cultuur, de visie van Agrifirm en de mensen die hier werkzaam zijn. Bel vrijblijvend eens om van gedachten te wisselen met Wim van de Worp, Partner/Headhunter, Nomilk2day, op +31 (0)6 513 437 73. Wil je solliciteren, stuur dan je cv en motivatie naar wim@nomilk2day.nl.