The way it works

thewayitsworks

De wekker gaat. We zijn klaar voor deze nieuwe dag en hebben zin om te hunten naar kandidaten in de agri & food business. We hijsen ons in het strijdtenue: vaak casual maar netjes en soms ook een mooi pak. In onze achterzak een dosis inventiviteit en transparantie. Bij ons ontbijt drinken we melk, uit dat onderscheidende pak omdat dat lekkerder smaakt. Op naar ons kantoor, een lichte werkruimte in het centrum van het Zwolle waar de ondernemersbuzz op elke m2 voelbaar is. Vanaf hier volgen we onderstaand stappenplan. Met passie, met de nieuwste van de nieuwste techieken en met als einddoel: het vinden van de beste kandidaat voor jouw vacature. We gaan pas naar huis als het werk gedaan is.

Intake bij klant
Vanuit Zwolle reizen we door heel het land naar onze klanten. Zo kunnen we met eigen ogen zien hoe de werkplek van de gezochte kandidaat er uitziet. Hoe het voelt om bij zijn/haar toekomstige werkgever rond te lopen. We willen proeven hoe de koffie smaakt en zien graag de mensen die er werken en vooral hoe ze praten over het bedrijf, het vak en de ideale kandidaat.
Plan van aanpak / advies en contract
Op basis van onze beleving en ervaring, aangevuld met de door jouw geschetste wensen en eisen tijdens de intake, creëren we een gedegen plan van aanpak/advies. Hierbij staat het einddoel voorop: het vinden van de allerbeste kandidaat voor de vacature. Na jouw ‘ja-woord’ tegen ons plan zetten we dit om in een contract. Zwart-op-wit – zonder kleine lettertjes – met volledige transparantie.
Vacaturetekst en vacaturepublicatie
De vacaturetekst speelt een belangrijke rol in het bereiken van de beste kandidaat. Net als het aanspreken van de doelgroep, optimalisatie voor zoekmachines en het in beweging krijgen van de ideale kandidaat. Hoe het is om te werken bij je bedrijf en vooral waarom die ene kandidaat moet kiezen voor jouw vacature, brengen wij onder woorden in de vacaturetekst. Aansluitend zorgen we dat de vacature wordt gepubliceerd: natuurlijk op onze eigen website én op exact dié wervingskanalen waar de beoogde doelgroep zich bevindt. Geadviseerd door een gespecialiseerde jobmarketeer én gebaseerd op jarenlange metingen en onderzoek van alle online kanalen geven we hier een advies op maat.
Searchen en selecteren
Na de vacaturepublicatie wachten we niet tot er een sollicitatie binnenkomt. Nee, we gaan actief op zoek. Gedreven, gepassioneerd en met de laatste, meest inventieve technieken. Binnen ons omvangrijke netwerk dat we hebben. We prikkelen mensen die eigenlijk goed op hun plek zitten maar best willen praten als we een echt uitdagende positie te bieden hebben. Ook buiten ons netwerk gaat jouw vacature in het rond. We vragen mensen uit de business de vacature te delen in hun netwerk en we vragen of zij de beste kandidaat voor de vacature kennen. Bij nomilk2day noemen wij die manier van werven ‘netwerven’ maar je kunt het ook het sneeuwbaleffect of een olievlek noemen. Op die manier bereiken we alle kandidaten – ook als men niet actief op zoek is naar een baan – en vergroten we de kansen op het zo snel mogelijk vinden van de allerbeste kandidaat. Terwijl sollicitaties binnenkomen en we in contact komen met kandidaten vindt direct de eerste selectie plaats.
Mogen we je voorstellen aan…
Onze wervingsinspanningen en actieve zoektocht zullen leiden tot het vinden van passende kandidaten die wij aan de hand van een persoonlijk verslag en een CV zullen introduceren. Dit eventueel ondersteund met aanvullende informatie/testen naar wens van de klant.
Afspraak = afspraak
Hoe, wat, waar, wie en wanneer, we zetten het voor je op een rij en plannen de kandidaten in overleg met jou als klant. Bij voorkeur plannen we alvast onder optie een volgende ronde zodat het proces doorgang kan vinden en iedereen helder heeft waar men aan toe is.
We zijn er bijna
De voorlaatste en cruciale fase: het arbeidsvoorwaardengesprek. Ook hierbij kun je rekenen op onze adviezen maar is het aan jou en de kandidaat om af te ronden binnen de van te voren besproken kaders die ook zwart-op-wit zijn gezet. Zeggen jullie beiden volmondig ja en wordt de arbeidsovereenkomst ondertekend? Dan feliciteren we jullie beiden met de keuze.
Een goed begin is het halve werk
Maar hoe is het daarna? Wij werken met een coach die speciaal op maat een aantal sessies zal plannen in het eerste jaar met als doel de kandidaat goed te laten landen in de organisatie. Dit is uiteraard optioneel en in overleg met lijnmanagement/directie over welke aanpak dan het beste is. We verzorgen hier maatwerk naar behoefte maar met elkaar hebben we hetzelfde doel, de kandidaat optimaal laten functioneren in zijn of haar nieuwe positie. We houden zelf natuurlijk ook contact en komen na 3-4 maanden nog op bezoek. Dit keer om alle bovenstaande stappen met je te evalueren.

That’s the way it works. Experience it yourself.